sobota 13. októbra 2012

Počet dielov: 298, minifigúrok: 3
lego čis. 7243NOVINKOU nielen u tohto setu bolo rozdelenie návodu na niekoľko jednotlivých brožúrok. Každé brožúrke s číslom zodpovedá vrecúško (vrecúška) s rovnakým číslom. V tomto prípade išlo o 3 brožúrky + 1 vlani list A4 s kompletizáciou jednotlivých segmentov.Táto razantné zmena v orientácii návode bola spôsobená posunutím vekovej hranice dole na 5 + v roku 2005. Skôr CITY určené pre vek 6 + / 7 + / 8 +. Pre mladšie bola myslená série 4 + JUNIORS (JACK STONE).Pretože o úspešnosti série 4 + JUNIORS môžeme viesť len spory, rozhodlo sa TLC (The Lego Company) túto sériu vyradiť a čiastočne ju suplovať zjednodušením CITY série.Pre ľahšiu stavbu modelu je 1 veľká brožúra fázové na niekoľko samostatných, menších brožúr, ktorým zodpovedajú očíslované vrecúška. Dieťa tak nemusí vysypať všetky kocky dohromady a dlho hľadať jednotlivé dieliky, ale je vlastne celú dobu vedené číslami.TO MI PRÍDE AKO úplne zbytočné, PRETOŽE SA, PODĽA MŇA, UŽ vytráca akýsi PRVOTNÉ ZMYSEL STAVEBNICA - Zažite dobrodružstvo PRI PRERUŠENIE, NAUČ sa trpezlivosťou, namiesto sloganu TLC "Easy Can Built, Easy Can Play"Tento trend sa mi osobne vôbec nepáči, pretože s lineárnym nárastku nových setov, kvadraticky narastá návodov. Navyše mi príde nezmyselné, rozdeľovať tak jednoduchú stavbu na X návodov ...Navyše v roku 2005 ešte na seba jednotlivé MINInávody nenadväzovali, preto museli byť prikladané samostatné listy A4, na ktorých bola vyobrazená kompletizácia jednotlivých MINInávodů (na zadnej strane reklama na iné CITY sety). Tieto listy sú z normálneho papiera, takže veľmi ľahko podliehajú opotrebeniu.O akomsi upokojenie PŘENÁVODOVANOSTI, možno hovoriť u stavieb z roku 2006, kedy bola návodom daná jednotná forma.Ďalej potom rok 2006/2007 a nasledujúce, kedy dokonca znovu došlo k zlúčeniu jednotlivých MINInávodů do jednej veľkej brožúry, ktorá stavbu rozdeľuje na kapitoly (očíslované vrecúška).

Počet dielov: 700, minifigúrok: 5 , lego čis. 7894
 

Veľká dopravné lietadlá sa mi kvôli použitiu extrémne veľkých dielov (ňufák, zadok, chvost, vratká krídla) prestala páčiť, teraz je využívam v podstate ako zásobáreň dielov.
Letisko 7894 nepovažujem za extra set, pretože je v rovnakom duchu ako spomínaná lietadla, navyše sa v ňom vyskytujú pomerne veľké samolepky

Od roku 2006 obsahujú všetky návody na konci veľmi prehľadný zoznam dielov, zoradený podľa farieb a tvarov.
Tento krok TLC (The Lego Company) hodnotím ako veľmi podarenú maličkosť, ktorá VEĽMI uľahčí opätovnú stavbu modelu alebo hľadanie požadovaného dielu.
Nejvetčia výstava Lega nielen u nás.


  V stredu 5. mája sa v rámci spolupráce Kráľovstva železníc a Lega otvorila na pražskom Smíchove výstava modelov stavebnice Lego, ktorá je svojou veľkosťou najväčšou nielen u nás, ale aj v celej strednej a východnej Európe. V expozícii Lega uvidíte kompletný prezentáciu všetkých zostáv, ktoré v súčasnej dobe Lego na trhu ponúka. K videniu sú ale aj absolútne novinky, ktoré sa na trhu objavia za niekoľko mesiacov. Expozícia bude priebežne dopĺňaná a obmieňaná o ďalšie a ďalšie novinky. Na ploche 80 m2 vyrastie očarujúce model mesta a krajiny, ktorý bude vytvorený z celkom 95 modelov stavebnice Lego. Vo vitrínach bude možné obdivovať ďalších 79 samostatných modelov. Pre deti je otvorený detský kútik so stavebnicami Lego, kde si môžu samy vyskúšať svoju tvorivosť a fantáziu. V pravidelných intervaloch v detskom kútiku tiež premietané populárne lego-filmy. Tvorcovia Kráľovstva železníc využijú pre potreby výstavy doteraz nezastavanom plochu určenú pre obrie model Českej republiky v podobe modelového koľajiska, ktorý má byť dokončený na konci roka 2014. Výstava modelov stavebnice Lego potrvá v Kráľovstve železníc do konca roka 2010.

piatok 12. októbra 2012

LEGO JE hračkou storočia

V Roku 1932 založil dánsky Stolár Ole Kirk Christiansen v Malom meste Billund firmu na výrobu drevených celú rodinu. Po dvoch rokoch, v roku 1934, nazval Ole svoju firmu LEGO (slovná hračka pozostávajúca z dvoch dánskych slov noha Godot - "dobre sa hrať"). Spoločnosť prekonala aj ekonomická kríza Druhá svetová vojnu prospekt Roku 1947 kupuje ako prva z celého Dánska zariadenie na výrobu plastových celú rodinu. Dva roky na k UŽ spoločnosť vyrába Vyska 200 roznych plastových drevených Parfemy znacka LEGO sa Šťava CIM Dalejského tym známejším. Úspech, Ktorý Malé kocky prinášajú JE naozaj ohromný Ole Preto necháva svoju značku v máji Roku 1954 registrovať. V Roku 1960 postihlo rychlo sa rozvíjajúcu firmu nešťastie tovární na výrobu dreveného sortimentu Oheň robiť základovú zničil. Firma sa našťastie rýchlo oklepal pádlo ROZHODNUTIE Dalejského sa sústrediť len na výrobu plastových celú rodinu. V Roku 1968 v rodnom Mestečku firmy otvorili prvy LEGOLAND. Desať rokov nato prichádza firma na trh s minifigúrky, Ktory Maju pohyblivé ruky aj nohy stavebnice LEGO sa stávajú Este populárnejším. Panáčikovia pridávajú stavebniciam na kreativite a zábavnosti! V Roku 1980 prichádza LEGO s ďalšou novinkou - LEGO DUPLO, sa alebo LEGO pre najmenších. V druhej polovici osemdesiatych rokov sa LEGO dostáva robiť mnohých krajina po celú svete AV 90-tych rokoch otvára Ďalšie DVA Legoland - vo velkej Britanii prospekt Kalifornii v USA. V Roku 2000 Boli stavebnice LEGO zaslúžene zvolenej Britskou asociáciám ako hračka storočia! Celková ročná výroba čiastočiek LEGO JE 20 miliárd kusové, CO predstavuje 600 kúskov ZA sekundu. Zo stavebnice LEGO možné postaviť model Praktický čohokoľvek - áut, lietadiel, vlakov, domov, Hradová zámkov, sôch, vesmírnych plavidiel dokonca aj funkčných robotov. LEGO neobišlo Ani Počítače. Existuje program, v rámci ktorého JE možné šťavu kocky v 3D. LEGO Bolo, JE Bude este dlho jednou z najpredávanejších Parfemy Vďaka tomu, ze ho milujem nie ľan deti, pivo ai ich rodicia. Ľan malo celú rodinu v takej premiére Rozvíjať fantáziu kreativitu ako Práve LEGO. Preto si právom si zásluhe ocenením hračka storočia!
 LEGO CITY Hasičská stanica

LEGO 7208 nesmie chýbať v žiadnom LEGO CITY! Títo statoční Hasiči sú pripravení zvládnuť akúkoľvek núdzovú situáciu som vašom LEGO Meste! Poplach - horí! Rýchlo vybehne z ubytovne, skĺzne dolu po hasičskej tyči ponáhľaj robiť Garáže, kde čaká Hasičské auto záchrannej. Upaľuj ulicami LEGO City k Horiace budove. Musis použiť Hasičský rebrík záchrannú plachtu pomoči obyvateľom, ktorí uviazli v Hornom poschodí Horiace celkom Total. Nastaviť obsahuje 4 minifigúrky hasičov vrátane ich výbavy. Hasičská stanica JE prez 43 cm Široká prez 22 cm vysoká. Hasičský voz JE DLHÝ 17cm Vysoký prez 7 cm. POČET dielikov: 662 číselné označenie stavebnice: LEGO 7208 Veková Kategória: 5 - 12 rokov
8404 Dopravné stanice, Choice Fans '2010 .



8404 Dopravné stanice 201028.9.2010 v 09:00 | Serie CITY (Doprava) | Originálne LEGO sety - MestoRok vydania: 2010POČET roztokom pre riedenie: 864, minifigúrok: 6
Rozrastajúce sebe Lego mesto UŽ dlho volalo po Verejné doprave! Isté ZA zadosťučinenia nastalo vydaním setu 7641, ktory ponúkol MIMO Iné Mestský autobus. Nastavte 8404 teda dopĺňa 7641 AV istom ohľadu na naj i nadväzuje - najmä rovnako nešťastným konceptom vozidiel MHD.
Set obsahuje:- Trojčlánková električka;- Diaľkový autobus nevšedné Farby;- Roztomilý zametacie vozidlo s funkčnými kefami, ktoré kopírujú aj nerovný povrch;- Konvenčné športiak - kabriolet,- Bicykel (NOVINKOU JE JEHO ZELENÁ farba - to Ted bola Hlavne k mani kola iba čierna Alebo červená; po ohlasu ešte doplníme, ze kedysi vyšlo koleso aj som Žltých a ružovej farby);- Ostrovné nástupište sebe strechou "Lastovička";- Autobusovú zastávku;- Malý Staněk s kolotočom na pohľadnice a listové schránkou.8404
Prvýkrát v histórii LEGA KONEČNE uzrela svetlo sveta Aj ORIGINÁLNY LEGO električka!Bohužiaľ Vlastné Prevedenie UŽ Tak originálne D nie je. Vozidlo MA very jednoduchý, skoro az Chudobný dizajn, Zličín, Řevnická sú takmer potlačené.Električka zvláda jazdu po koľajniciach všetkého druhu (koľaje nie sú súčasťou balenia), malé kolieska niekedy spôsobujú škrípanie. Stredný článok JE osadený výkyvným nápravami, čo zlepšuje Jazdné vlastnosti v zákrutách.ABSOLÚTNE som nepochopil funkciu stredného podvozku - električka sebe vlní v rovnakých oblúkoch Dobre aj bez neho, pretože každý článok JE spojený sp susednom hore dole guľovým čapom. Toto pomerne Pevné spojenie neumožňuje Iný pohyb skrine Nez to stráň - električka BEZ ÚPRAV nedokážem JET DO / Z kopca. Existencia výkyvného podvozku nadobúda významu v prípade odstránenia vrchného guľového čapu, čím sebe električka Šťava v kĺboch ​​naozaj FLEXIVNÍ.Električka D nie je primárne určená na TLC motorizáciu, čomu zodpovedá aj samotnej Prevedenie Ramu, fantázii sebe pivo medze nekladú! (Navyše JE TO LEGO)
Osobne si myslím, že táto električka Spišský prebudí v človeku fantáziu "nakopne" ho k premýšľaniu nad jej zdokonalením, napríklad nad ručným pohonom.